Tårta

 ___________________________ Som jag skrev i går så är det många födelsedagar nu och därför vill jag lägga in en bild på en tårta till alla som fyller år. Den här tårtan är från http://systrarnasbakblogg.blogspot.com/ De bakar och lägger ut bilder på mycket goda bakverk. Grattis till er som fyller år!

julmat

 _______________ Nu har vi ätit god julmat. Nu får vi äta vardagsmat igen. För flera av oss kanske vi hamnar på något kalas, för det är många som fyller år dessa dagar. Grattis på er alla som fyller år!

Promenad

 _______________ Här ser vi mormor ute och gå med alla sina barnbarn som är gossar allihopa. Kusinerna är lyckliga att få en ny kusin!

Paket öppning

 _______________ När man fått sina julklappar och tomten har kommit så ska alla julklapparna öppnas. Då blir det fullt med papper, snören och kartonger runt omkring en. Det var pussel, mikrofoner, mössor, tåg, böcker och kläder. Hela dagen har varit så spänd så man blir så trött så det var inte svårt att somna tidigt.

Julklappar

 _______________ Det är inte lätt att vara 3 och 6 år och vänta på att få öppna julklapparna. 3 åringen försökte att öppna några julklappar i förtid. Man kan göra som här på bilden läsa på paketen och se vem det är till. Mormor och morfar hade satt bilder på julklapparna så 3 åringen skulle veta vem julklappen är till.

Julbön

 _______________ Här började Sigge julafton med att gå till Vårfrukyrkan i Fruängen. Svenska kyrkan är duktiga på att ha samlingar på högtiderna. Här berättade man om Josef och Maria och Jesusbarnet i krubban.

Julklappar

 _______________ Jag vill önska er alla en God Jul! Det är alltid trevligt att träffas och vara tillsammans och ge varandra gåvor!

julklapp

 _______________
Nu är det full fart med julklappar! Visst är det roligt att ge!

Skolavslutning

 _______________ Kyrkan var full med besökare när Gateskolan hade sin skolavslutning där. Bittan Arnesson höll i programet och eleverna framförde många musikstycken. Det var violiner, saxofon, piano och sång. Rektor Thomas Falk tackade eleverna för terminen.

Helmia

 _______________ Nu tar Helmia form. Fönster har kommit in och snart kan de köra in bilar för visning i hallen.

Carport 2

 _______________ Denna bild är tagen innifrån tomten där man ser att till höger blir det förråd och till vänster är det carport.

Carport

 _______________ Nu har de rest väggarna och fått takstolarna på plats hos Ljunggrens. Nu spikar snickarna taket för fullt så nu är det nära för bilen att få "tak över huvudet".

Bakblogg

 _______________ On du går in på http://systrarnasbakblogg.blogspot.com/ så kan du få hjälp med vad du ska baka för gott! Det är våra döttrar som ger tips och råd på goda bakverk. Den här bilden har de lagt ut på Svante när han var en vecka gammal och de firade med en liten tårta.

Mer tomte

 _______________ Här ser vi flera tomtar. Bl.a. Inger hon gör en väldigt fin tomte. Vi hade en intern tävling och Inger vann den! Rickie stod för glöggen under kvällen.

Ren bil

 _______________ Då är bilen ren igen efter en Stockholmsresa. Hur länge vara det att den är ren?

Tomtar

 _______________ En kväll gjorde vi tomtar som vi nu har dekorerat våra hem med.

Luciatåg

 _______________ Här ser vi Ingesunds Luciatåg då de hade konsert i Arvika Sporthall. Vackrare skönsång är svårt att hitta. De hade en konsert på tre timmar med underbar sång och musik. Det var mer än bara Luciatåg.

SMU avtackar Per

 _______________ Här avtackar SMU Per Knutsson för hans tid i Arvika. De har inte noter eller texter på papper till sin sång utan de har mobiltelefon med texten i. Här gäller det att hänga med! Familjen Knutsson sitter till höger i bild.

Fönsterdekoration


Avtackning

 _______________ Söndagen den 11 dec. hade vi avtackning av familjen Knutsson i Arvika Missionsförsamling. Många fina tal och mycket sång.

Fönsterdekoration

        När man tittar ut på altan ser man att naturen gjort en fin fönsterdekoration.

Helmia

   Tyvärr får jag bara fram miniatyrbilder nu när de ska ha reklam på sidan. Det här är Helmias bygge. Man ser inte mycket av resultatet eftersom det hänger plast för.

Fin utsikt

 Nu är det fin utsikt på Björknäs när träd som har växt sig för stora tagits bort.

Vedklyvning

 _______________ Här håller Roger på att klyva ved på Björknäs efter att han tagit ner några träd.

Dörren på plats

 _______________ Så här bra blev det då dörren kom på plats hos Mattis och Tessan!

Sofielundsvägen

 _______________ Här håller snickarna på och sätter in ny entrédörr hos Mattis och Tessan. Den här entrédörren blir på annan plats än den föregående. Det här blir väldigt bra!

Popmusiker

 _______________ Jag fick en bild av Viveka Vidhammer där sonen Sigge gör ett framträdande hemma i vardagsrummet. Vad månne det bliva av denna musiker?

Lucia i Mellbyn

 ___________________________ Luciafirande i Mellbyn. Foto Maja-Lena.

Plattan gjuten

 _______________ Nu börjar det hända synliga grejer hos Solveig och Lars-Erik Ljuggren. Platta är gjuten och snart kommer väggarna upp på förrådet långst bort och taket på carporten. Det ska väl tilläggas att först flyttades ett elskåp sedan har det grävt undan jord, lagt på grus. Bakom hörnet har det grävt ner plintar för altanbygge.

Takläggning

 _______________ Nu har Mattis och Tessan bygge kommit så här långt. Nu läggs det plåt på taket. Just nu är det fikapaus. Marcus är på plats och ger goda råd!

RSS 2.0