Helmia

 _______________ Nu är snart bilhallen klar på Helmia. Golven är lagda och fönstren putsade och lite väggbonader har kommit upp. Möbler har kommit på plats. Nu ska snart bilarna köras in. Den 1 Maj invigs hallen om jag är rätt underrättad.

Helmia

 _______________ Nu har man lagt väldigt mycket golv (klinkers) i de flesta lokaler. Här är vi nu inne i rekondhallen och däckbytarhallen. Man har fått in lyften som grabbarna fixar med. Den här lokalen kommer under en tid verkstan vara då man renoverar den gamla verkstan.

Simhallen

 _______________ Idag kom betongbilarna till Simhallen i Arvika. Det var dags för gjutning av plattan.

Tippen

 _______________ Här ställer personalen Britt och Roger upp för stamkunderna på tippen!

Helmia

 _______________ Det går framåt för Helmia i Arvika. Nu har namnskylt kommit upp. Idag så putsade de fönsterna på nybygget. Snart är det invigning av bilhallen.

Simhallen

 _______________ Nu är en hel del armeringsjärn på plats så den här veckan kommer förmodligen plattan gjutas.

Jeanette Alfredsson.

 _______________ Idag på morgonen höll Jeanette Alfredsson föreläsning i Missionskyrkan i Arvika om att växa upp med en pappa som alkoholist på ett frukostmöte.

Katt

 _______________ När vi satt och åt på Rackstamuseet så kom en katt och hälsade på.

Gunnarsbyskolan

 _______________ Idag fick jag äran att köra denna trevliga grupp elever från Charlottenberg till Degerfors och tillbaka. Det är 6:e klassare som spelar fotboll en Fair Play Cup i Värmland. De kom på tredje plats bland alla skolor i Värmland. Mycket bra jobbat!

Styckåshallen

 _______________ Detta är gymnasitkhallen vid Styckåsskolan. Man hade en brand här för några år sedan och då passade man på att bygga en större gymnastikhall så att den kan användas till flera ändamål än bara skolans gymnastiklektioner. Jag har inga mått på hallen, men nu är det ett intresset stort att använda den till div aktiviteter.

Cheapy

 _______________ Så här långt har man kommit med markarbetet för Cheapy i Arvika.

Simhallen

 _______________ Det går framåt vid simhallen i Arvika. Nu väntar man på betong till plattan. Det är ett ordentligt bygge (inget fuskbygge) Man har öppnat Arvika betongfabrik igen pga det här bygget. Annars får bilarna åka från Karlstad med betong.

Semlor

 _______________ Då är vi inne i fastan och då ska det köpas semlor. Här ser vi två kunder handla av Christina hennes goda semlor.

Vår

 _______________ Nu tycker jag att våren är här, när de sopar gatorna känns det gott! Snart kan man gå och titta på trädens knoppar. Hos grannfrun har krokusen kommit upp och blommar.

Helmia

 _______________ Här ser vi värmeanläggningen som man installerat. Det är bergvärme. Samtidigt har man en enorm ventilationsanläggning i samma utrymme.

Brand i buss!

 _______________ Idag fick jag bra med rök i en buss i Kristinehamn. Alla kom ut. De gick in frivilligt i framdörren och kom ut i bakdörren.

Helmia

 _______________ Här ser vi de fina lamporna de har i taket på bilhallen!

Helmia

 _______________ Här ser vi bilhallen nerifrån. Till vänster ser vi Volvos avdelning. Här lägger man tjock parkett som de nya bilarna ska stå på. Övrigt är det tjock klingkers hela golvet.

Bullbakning

 _______________ Då har man hamnat mitt uppe i bullbakning hos Sundvalls. Hoppas de blir goda! Nu har de kört så hårt med mig så jag drar hem i em.

Melodifestivalen

 _______________ Sigge och Viveka kollar upp vad som kommer att hända på melidifestivalen i kväll när de ska dit.

Helmia

 _______________ Bilhallen har ni sett tidigare, men nu börjar den bli färdig. Om en månad ska den invigas. Renault ska ha en avdelning och Volvo ha en annan avdelning. Det är därför som det är en vägg långt bort i hallen. Ljudisolerat tak så här blir det inget eko.

Helmia

 _______________ Här ser vi den nya butiken på Helmia. Den blir betydligt större än den nuvarande.

Helmia

 _______________ Här ser vi rekondhallen innifrån. Förra bilden var samma byggnad utifrån. Här kommer man snygga upp bilarna innan de går till försäljning. Obs! rullarna i taket över mannen med hjälmen. Dessa rullar har slangar med lufttryck, vatten, spolarvätska etc. Här som paken/lådorna står är också en hall. Här kommer man troligen byta däck och serva bilar. Våningen ovanför här har man däckhotell.

Helmia

 _______________ Här ser vi Helmia på baksidan. Man ser tillbygget där. Bakom dörrarna är det rekondhall och tvättahllar.

Simhallen

 ______________ Bygget med Arvika simhall går framåt. Man har fyllt ut så man kan gjuta utanför basängen. Man har också gjutit längre bort på bilden.

Mot våren

 _______________ Nu lider det mot vår. Tänk snart tar de bort presseningen och man kan sitta ute och må gott!

Jagade

 _______________ Nu blir det lugnt när bus-grabbarna återvänder hem!

God morgon!

 _______________ Man blir glad när man kommer upp på morgonen och en sådan här trevlig herre möter en i köket!

Svantes händer

 _______________ Till sist fick jag en bild av Svantes händer. Det blev när han låg på skötbordet, han låg inte still då heller, men det blev ett kort.

Sigges händer

 _______________ Jag skulle ha tagit Svantes 3 månader händer, men han vifftade med dem så det blev inget bra, därför tog jag Sigges 3 år. Hans händer är betydligt större.

RSS 2.0