6 år

 _______________ Melker fyllde 6 år och fick blåsa ljusen på tårtan! Tyvärr blev bilden suddig.

Värmlandstrampen

 _______________ Då har Värmlandstrampen gått av stapeln vid Timmeråsen i Gunnarskog. 500 deltagare och en stor skara funktionärer fick vara i skogen en fin höstdag.

Vattenbariärer

 _______________ Nu börjar man bygga Vattenbariärer vid båthamnen, för att det inte ska komma in vatten till bostäderna på Strand.

Vatten

 _______________ Nu är vägen intill Kattviken vattenfylld så här går det inte att gå nu. Även vår nya äventyrspark har man stängt. http://www.arvika.se/levabo/sakerhetberedskap/skyddmotolyckor/oversvamningsskydd/vattennivaer.4.12896fa71222fa474f180008135.html

Buss

 _______________ Ibland så hinner man inte med bloggen för all busskörning.

På grund

 _______________ Förra gången vi hade väldigt högt vatten år 2000 så körde en kollega till mig på denna soffa. Han funderade på varför han körde på grund. Då förstår ni att det var betydligt högre vattenstånd då. Nu går vattnet till kanten på gräsmattan. Själv tycker jag det ser märkligt ut när båtarna ligger lika högt som vägen.

Evanelistkvartetten

 I helgen hade Arvika besök av Evanelistkvartetten, som består av Dan-Inge Olsson, Mats Gunnarsson, Jan Erixon och Carl-Olov Hyltby. Tänk om man kunde sjunga och spela som de!

Brass

 _______________ Denna helg har vi Jössejazzen i Arvika. Här ser vi Torsby brass spela i stadsparken på lördagen.

Möhippa

 _______________ Idag lördag hade de möhippa för Paulina Engström som ska gifta sig den den 22 okt. Hon hade 15 kompisar som tog med henne ut på stan idag då vi har Jössejassen hos oss. Ett 15 tal orkestrar spelade för oss.

Ny butik i Arvika

 _______________ Nu har Herman och Ola Gunner startat en ny butik i Arvika. det är en jaktbutik. Kläder och tillbehör til jakt. Vapen planerar de att börja med senare. Butiken är i Coloramas lokaler på övervåningen. Där blir det nu rena rama gallerian.

Silvenska villan


Årjängs räddningstjänst invigt

 _______________ Nu har invigningen av räddningstjänsten i Årjäng gått av stapeln. Vi ser Landshövdingen Eva Eriksson och kommunalrådet tömma en brandsläckare i stället för att klippa band. Foto NWT

Högt vatten

 _______________ Då är vi tillbaka till 2000 då vi hade högt vatten. Just nu är det betydligt högre än det var då så här års. Nästan en meter högre. Så här högt var det i slutet på oktober. Därför har man satt upp vattenbariärerna nu vid "Fillhacka" Stadsparken.

Silvenska villan

 _______________ Nu är det snart inget kvar av Silvenska villan som ligger mellan Centralskolan och badhuset. Här kommer man bygga på badhuset och då får denna villa inte plats. Kommunen köpte villan för 1.9 milj för något år sedan för att just kunna riva den.

Karlsson på taket!

 _______________ Det här är min granne Ingemar som lägger plåt på sin nya friggebod. En liten fin stuga han har byggt.

Storbygge på gång!

 _______________ Nu äntligen var det väder för att gjuta rampen. Trots att jag var jättetrött när jag började så gjorde jag jobbet!

Helmiabygget

 _______________ Nu härder det en hel del på Helmia i Arvika. Idag onsdag kom det upp stolpar och "takstolar". Alla är ännu inte på plats, men den här veckan är nog alla uppe och jag kan tänka mig att det kommer upp ett tak.

Helmiabygget

 _______________ Den här bilden är från baksidan på Helmia. Man jobbar överallt på denna plats.

Storbygge på gång!

 _______________ Det är bäst man lägger skifferplattorna i rätt ordning när man plockar bort dem så man vet hur de ska ligga när man ska lägga tillbaka dem. Första steget är upplyft så här börjar den nya rampen.

Storbygge på gång!

 _______________ I går blev det mycket gjort. Nu väntar gjutningen, men det ser ut att bli regn och då får vi ha tålamod och vänta. Det första steget blev ramp och där fylldes med grus/sand nästan ett släpkärrelass.

Storbygge på gång!

 _______________ Då är ett av Arvikas störrsta byggen på gång. Det kanske är svårt att se byggarbetsplatsen, men den finns på Fryksdalsvägen. Det ska bli en ramp vid entrén.

Båtupptagning

 _______________ Idag tog jag upp båten och då fylls bilen snabbt med flytvästar, linor och båtshake.

RSS 2.0